Victor Bratu
Premierului Dăncilă o susține „în continuare necondiţionat” pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european

Citeste mai departe »
De Paula Safta | 2.3.2012 .
Viviane Reding, comisarul Justiţiei UE avertizează Google legat de furişarea în intimitatea utilizatorilor
Viviane Reding, comisarul european pe probleme de justiţie are îndoieli referitoare la legalitatea gigantului online Google, de când autorităţile franceze au deschis împotriva sa o investigaţie amplă, scrie The Guardian.
Comisarul european s-a lansat într-o mustrare dură la adresa Google, legată de noua sa politică de confidenţialitate, avertizând gigantul american că “nu ne jucăm aici” şi a punctat asupra faptului că protejarea datelor personale face parte din tratatele europene.
Într-un interviu exclusiv pentru The Guardian, Reding a declarat că “orice companie care vrea să folosească piaţa europeană de 500 de milioane de utilizatori, pe care am făcut-o fără graniţe, se supune regulilor europene” şi că “dacă oamenii vor să renunţe la intimitatea datelor lor, atunci ar trebui să o facă în cunoştinţă de cauză, nu prin furişarea din partea Google”.
Google a fost întâmpinat cu multe critici pentru că a implementat în noaptea de 1 martie noua sa politică de confidenţialitate, unindu-şi codul de practică de-a lungul a 60 de servicii care includ Google Search, YouTube, Blogger, Gmail si altele.
Autoritatea franceză de protecţie a datelor din Franţa, CNIL, a trimis o scrisoare oficială pe 27 februarie către Google, în care preciza că “potrivit analizei preliminare a Autorităţii, nu se respectă cererile Directivei europene din 1995, referitoare la protecţia datelor personale,şi, prin urmare, instituţia va deschide o investigaţie în acest sens”.
În timp ce Google simplifică noua sa politică de confidenţialitate, schimbările sale implică punerea în comun a datelor utilizatorilor logaţi şi a căutărilor acestora pe Internet cu ceilalţi utilizatori care folosesc mediul online. Google deţine 90% din piaţa de motoare de căutare din Europa, cu mult înaintea celei din SUA, unde deţine sub 70%.
Reding a mai spus că respectivii comisari europeni pe problema datelor personale din cele 27 de state membre au “îndoieli puternice” cum că schimbările Google sunt legale şi că ea doreşte reformarea Directivei din 1995, astfel încât să fie clară pentru viitor, astfel încât companiile să asigure protecţia datelor personale într-un mod clar, în limbajul de zi cu zi şi în limba aferentă utilizatorilor, iar în acest mod utilizatorii să fie informaţi despre cine foloseşte datele lor şi în ce fel.
12.1.2013, 14:51
Pe 12.12.2012 Google anunta ca indeplinesc cerintele directivei europene pentru protectia datelor personale pentru suita Google Apps (Gmail, Calendar, Drive / Docs, Sites etc.) ca o masura in plus pe langa apartenenta la Safe Harbor si certificarea ISO 27001.
sursa: http://googleenterprise.blogspot.ro/2012/12/google-apps-offers-additional.html