Victor Bratu
Premierului Dăncilă o susține „în continuare necondiţionat” pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european

Citeste mai departe »
De Luminita Bogdan | 21.5.2013 .
Mai mulți reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie critică cererile repetate ale deputaților eurosceptici pe tema ieșirii țării din Uniunea Europeană și atrag atenția că interesele politice sunt puse astfel înaintea celor economice.
Într-o scrisoare publicată luni în ziarul The Independent, 19 oameni de afaceri – printre care membri din conducerea Shell, BT, Lloyds Banking Group şi Deloitte – spun că participarea Marii Britanii la UE înseamnă venituri de 92 de miliarde de lire sterline (108,560 miliarde de euro) pe an pentru ţară. Semnatarii scrisorii admit însă că sunt necesare reforme în UE şi îi cer premierului să protejeze City-ul londonez, considerat ”plămânul” economic al Marii Britanii.
În același timp, cei 19 reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie nu îşi ascund îngrijorarea faţă de dezbaterea despre UE, după ce premierul
britanic David Cameron a promis că va convoca un referendum privind rămânerea sau ieşirea ţării din UE în cazul în care conservatorii vor câştiga alegerile din 2015. “Argumentul economic pentru a rămâne în UE este copleşitor”, spun semnatarii scrisorii, potrivit BBC. Ei adaugă, de asemenea, că sunt necesare eforturi pentru “o Europă mai competitivă”, pentru a combate criticile celor care susţin ieşirea Marii Britanii din UE. “Beneficiile participării depăşesc în mod covârşitor costurile, iar a sugera contrariul înseamnă a pune politica înaintea raţiunilor economice”, afirmă oamenii de afaceri în scrisoarea publicată de cotidianul The Independent.