Adrian N Ionescu
Proiectul chinez al ”ratingului persoanei”: 6,15 milioane de oameni nu au putut să-și cumpere bilete de avion, în 2017, din cauza ”creditului social

Citeste mai departe »
De Alexandra Fusoi | 5.12.2011 .
Divergenţe la Londra din cauza propunerilor de modificare a tratatului UE Membrii coaliţiei aflate la guvernare la Londra au divergenţe în legătură cu propunerile europene de modificare a tratatelor UE, cu euroscepticii insistând ca o eventuală schimbare a cadrului legal să fie supusă unui referendum. Ministrul Muncii, conservatorul Iain Duncan Smith, afirmă că electoratul trebuie consultat în cazul unei modificări semnificative, în timp ce vicepremierul democrat-liberal Nick Clegg susţine că nici măcar o modificare majoră nu ar trebui aprobată prin referendum. (The Guardian)
Propunerile germane, intruziune fără precedent în afacerile interne ale statelor suverane Cancelarul german Angela Merkel vrea de fapt nu o „Fiskalunion”, ci prerogative sporite pentru a supraveghea bugetele statelor din zona euro „care păcătuiesc”, care reprezintă o intruziune fără precedent în afacerile interne ale statelor suverane, având însă o singură direcţie – disciplina. Iar grecii au văzut deja asta, cu comisari europeni instalaţi în fiecare minister, în termenii de ocupaţie ai pachetului de asistenţă, şi există posibilitatea ca şi Germania să ajungă în aceeaşi situaţie într-o bună zi, pe măsură ce ciclul economic evoluează, potrivit unui comentariu publicat de Daily Telegraph. Nici în Franţa ideea nu e mai bine văzută, deputatul de stânga Jean-Marie Le Guen comparând poziţia preşedintelui Nicolas Sarkozy cu capitularea de la Munchen din 1938. (Daily Telegraph)
Socialiştii francezi cred că discursul lui Sakorzy a fost „o recunoaştere a eşecului” Candidatul socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa, Francois Hollande, crede că discursul de joi al lui Nicolas Sarkozy este „o mărturisire a eşecului” şi o „constatare a neputinţei”. A fost discursul unui preşedinte la final de mandat şi al unui candidat la început de campanie; e genul de confuzie de genuri care reprezintă marca lui Nicolas Sarkozy”, a spus Hollande. El consideră că acum „Europa are mai puţină nevoie de încă un tratat şi mai multă de acţiuni imediate”. (Le Figaro)
Francois Fillon crede că sentimentele naţionale nu trebuie renegate Premierul francez, Francois Fillon, crede că patriotismul francez „trebuie să alimenteze un nou suflet european”, apărând ideea de naţiune, care ar trebui reinventată. „Nu putem iubi Franţa împotriva Europei (…), apărând soluţii de repliere şi izolare”, a spus el, adăugând că sentimentele naţionale nu trebuie renegate. În privinţa imigranţilor, el consideră că Franţa nu trebuie să ezite să fie exigentă cu străinii pe care îi primeşte, dar nici nu trebuie să-i transforme în ţapi ispăşitori pentru problemele interne. (Le Monde)
Joe Biden, liderii europeni au tot puţin timp pentru a rezolva criza euro Vicepreşedintele american, Joe Biden, a avertizat că liderii europeni au tot mai puţin timp pentru a găsi o soluţie în faţa crizei datoriilor suverane, însă s-a declarat convins că aceştia vor reuşi să rezolve problema. „Cred că este cel mai probabil să fie luate decizii foarte dificile atunci când devine clar că nu există alternativă şi nu mai este timp, nu numai în Europa, ci şi în Statele Unite şi în restul lumii”, a spus Biden, aflat într-un turneu în Europa. (The Wall Street Journal)